Anda mengalami masalah OBESITI?.Susu soya dan protein kacang soya membantu mengurangkan kandungan lemak dalam hati.


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Susu soya dan protein kacang soya yang diperolehi daripada tauhu didapati dapat membantu mengurangkan kandungan lemak dalam hati. 
Ini dibuktikan oleh sekumpulan saintis dari Universiti Illinois Amerika Syarikat (AS) yang menjalankan eksperimen ke atas tikus dengna memberi haiwan itu diet protein soya. Saintis tersebut mendapati tikus yang diberi diet protein susu soya mengalami penyusutan lemak hati sebanyak 20%.

Ketua Penyelidik, Dr. Hong chen berkata, kajian itu memberi petunjuk bahawa susu soya membantu mengatasi masalah hati berlemak yang sering dikaitkan dengan obesiti. 
"Masalah kegemukan merupkan punca utama menyumbang hati berlemak yang menyebabkan organ itu gagal berfungsi. 
"Apabila lemak berkumpul pada hati, organ itu berdepan risiko gangguan fungsi tetapi dengan pengambilan protein soya, masalah itu akan dapat membantu mengurangkan lemak dalam hati," kata Chen
Petikan : KOSMO Ahad 29 April 2012
____________
jadi anda yang telah memilih Soy Protein dibwh ini...anda memang bijak...
Hot.. Popular.. Marvellous..

Kelebihan Shaklee ESP
  • membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan
  • Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.
  • menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung
  • Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.
  • setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
  • kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menepous
  • indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah
  • Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.
  • tidak mengandungi kolesterol dan laktosa.
  • Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya.
  • Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet

Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

Email : zainora84@yahoo.com.my
SMS/ WhatsApp :             017 239 4505

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Cari Blog Ini